Gecontracteerde zorg in 2022

Gecontracteerde zorg in 2022

Ieder jaar onderhandelt Progress met de verschillende zorgverzekeraars over een contract voor het komende jaar. Hoewel er nadelen zijn aan het werken met een contract met de zorgverzekeraars, vinden wij het in uw belang als cliënt dat wij deze contracten wel afsluiten. Het voordeel hiervan is niet alleen dat u een hogere vergoeding krijgt van de genoten zorg. Maar ook heeft u geen omkijken naar de declaratie van de rekening, die wij met een contract rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kunnen indienen.

Het nadeel voor ons als zorgverlener is dat iedere zorgverzekeraar zijn eigen keuzes maakt ten aanzien van de spelregels waaraan onze zorg en organisatie moet voldoen, evenals ten aanzien van de tarieven die worden geboden voor de geleverde zorg. Voor 2022 hebben wij besloten met twee kleinere labels geen contract af te sluiten, vanwege de details in de aangeboden contracten.

Met de volgende zorgverzekeraars hebben wij vooralsnog geen contract in 2022:

ONVZ | VVAA | PNO Zorg | Jaah | Caresq | EU Care | Aevité

Wij vinden het belangrijk u hier tijdig over te informeren, zodat u hier rekening mee kunt houden bij het kiezen van uw zorgverzekering voor 2022. Per 1 januari verandert het financieringsstelsel in de GGz, waardoor alle behandelingen op 31 december met een harde stop worden beëindigd. Bent u verzekerd bij één van deze zorgverzekeraars terwijl uw behandeling na de jaarwisseling zou moeten doorlopen? Let dan op dat wanneer u niet van zorgverzekeraar verandert, wij u vanaf het nieuwe jaar zelf facturen zullen sturen voor onze zorg en dat u een (aanzienlijk) kleiner deel vergoed krijgt dan u eerder kreeg.

Gecontracteerde verzekeraars 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *