Wij zoeken een nieuwe collega GZ-psycholoog om ons team in Arnhem te versterken! Meer weten? Bekijk de vacature op onze site!

Voor welke klachten?

Welke klachten behandelen we?

In de zorgverzekeringswet is opgenomen dat er sprake moet zijn van een psychische ‘stoornis’ (volgens het handboek DSM-5) om in aanmerking te komen voor een psychologische behandeling die wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Onderstaande klachten kunnen reden zijn voor aanmelding bij Progress. In het eerste gesprek wordt met u gekeken of er ook daadwerkelijk sprake is van een stoornis, zodat behandeling mogelijk is.

STEMMINGSKLACHTEN

Somberheid
Niet meer kunnen genieten
Nergens meer toe kunnen zetten
Moedeloosheid
Uitputting en vermoeidheid

ANGSTKLACHTEN

Paniekaanvallen
Angst in sociale situaties
Piekeren over rampscenario’s
Plekken vermijden
Angst voor een ernstige ziekte

TRAUMA

Nare herinneringen die steeds blijven terugkomen als een film, aan één of enkele afgebakende ingrijpende gebeurtenissen in het verleden.

OVERBELASTING / BURN-OUT

Vermoeidheid
Concentratieproblemen
Overspannen gevoel
Werkgerelateerde problemen

LICHAMELIJKE SPANNINGSKLACHTEN

Hardnekkige lichamelijke klachten die niet verklaard kunnen worden

OVERIGE KLACHTEN

Negatief zelfbeeld of gevoelens van minderwaardigheid
Faalangst

Welke klachten behandelen we niet?

Progress is gespecialiseerd in kortdurende behandelingen. We richten ons voornamelijk op de behandeling van klachten waarbij mensen nog voldoende in staat zijn zelfstandig te functioneren, maar door een bepaalde psychische klacht beperkt worden in hun dagelijkse doen en laten. Wanneer er sprake is van ernstige depressies, agressieproblemen, persoonlijkheidsproblematiek of psychotische klachten (wanneer iemand het contact met de werkelijkheid is verloren of dreigt te verliezen) verwijzen we door naar de specialistische GGz.

U kunt altijd contact opnemen om te overleggen. Dan kunnen we samen inschatten of de praktijk iets voor u kan betekenen.